Financial lease

Meest gekozen Financial leaseauto’s


Ben je eigenaar van een bedrijf en op zoek naar een bedrijfsauto? Dan sta je voor de keuze: een nieuwe auto kopen, of een auto leasen. Financial lease biedt de mogelijkheid om een auto te leasen die uiteindelijk jouw eigendom wordt. Tot die tijd behoudt je het vermogen in je onderneming.

Wat is financial lease

Financial lease wordt vooral door bedrijven gebruikt. Het is een vorm van leasen waarbij je direct economisch de eigenaar bent van de auto. Maandelijks betaal je een bedrag aan rente en aflossing. Alle bijkomende kosten betaal je zelf, dit in tegenstelling tot private lease waarbij alles inbegrepen zit. Denk hierbij aan kosten voor: onderhoud, wegenbelasting, verzekeringen, afschrijving en reparaties.

Het maakt niet uit hoeveel kilometers je rijdt per maand. Bij financial lease heb je niet te maken met een van te voren afgesproken kilometerbundel. Het aantal kilometers is dus onbeperkt. Aan het einde van het leasecontract ben je volledig eigenaar van de auto.
financial lease

Bijtelling

Wil je een zakelijke auto nu ook privé gaan rijden? Dan moet je bijtelling betalen. Wanneer je een volledig elektrische auto rijdt, betaal je sinds 2020 8% bijtelling. Let op dat dit geldt voor auto’s met een cataloguswaarde tot €45.000. Alles wat je auto meer kost, daar betaal je 22% bijtelling over. En rijd je een auto die meer dan 0 gram CO2 uitstoot? Ook dan betaal je 22% bijtelling.

Vroegtijdig inlossen

Het is mogelijk, wanneer je kiest voor financial lease, om vroegtijdig in te lossen. Dit doe je door extra maandtermijnen te betalen. Ook kan je in één keer het totale openstaande saldo betalen. Houd hierbij wel rekening met de voorwaarden die de bank, waar je jouw financial leaseovereenkomst hebt getekend, hieraan stelt. Dit is namelijk per bank verschillend.

Hoe kunnen we je helpen?