Gepubliceerd op 10 mei 2021 in de categorie

Leasecontract overnemenPrivate leasecontract overnemen

Stel je voor, twee jaar geleden kwam er een unieke Ford Fiesta ST-Line private lease actie voorbij en jij dacht op dat moment die kan ik niet laten lopen.

Volkomen logisch scroll je nog even door de prijslijst van Ford, kijk je nog even op Youtube naar een video over alle mogelijkheden van deze auto, lees je daarna een aantal mooie reviews over de auto en jawel, voordat je het weet begin je die private lease Fiesta lekker te configureren (uiteraard op Leasebak.nl). Kleurtje kiezen, even wat opties toevoegen, bepalen hoeveel kilometers je per jaar nodig hebt (15.000 zal vast genoeg zijn) en zonder er te lang bij stil te staan, kies je ervoor om een private leasecontract van 60 maanden af te sluiten. Laten we eerlijk zijn, iets langer doorrijden in zo’n mooie private leaseauto is toch geen probleem en levert per maand ook nog eens een paar tientjes extra voordeel op. Gefeliciteerd met uw nieuwe private leaseauto!

Voor 95% van alle private lease rijders is de zojuist geschetste route echt helemaal prima. Toch kunnen zich er privé omstandigheden voordoen, waardoor jouw private leasecontract je toch een beetje in de weg zou kunnen gaat zitten. Denk bijvoorbeeld bij de aanvraag van een hypotheek voor een nieuw huis of een situatie waarin de leaseauto nu te klein is voor jouw gezin. Voor deze groep (ook 5% van onze klanten) hoeft een private lease auto dan echt niet gelijk een probleem te zijn, maar je dan goed laten adviseren is wel belangrijk .

Vragen als: Op welke manieren kan ik van mijn contract af? Hoe snel kan ik van mijn contract af? Wat gaat het mij kosten als ik mijn private leasecontract moet afkopen? Kan ik mijn private leasecontract ter overname aanbieden? Wie mag mijn leasecontract overnemen? Waar kan ik mijn leaseauto ter overname aanbieden? komen ook bij ons dagelijks voorbij. Hieronder lichten we de mogelijkheden van een contractovername verder toe. Mocht je naar aanleiding hiervan nog verdere vragen hebben, schroom dan niet om ons een berichtje te sturen, want onze private lease adviseurs gaan graag met jouw vraag aan de slag.

Waarom een leasecontract ter overname aanbieden?

Zoals we hierboven al beschreven kunnen zich er altijd situaties voordoen, waarmee je bij het aangaan van jouw leasecontract geen rekening had gehouden en waarbij het laten overnemen van jouw leasecontract interessant zou kunnen zijn. De onderstaande redenen zien wij regelmatig voorbijkomen:

 1. Aanvraag hypotheek: lease je net zo’n prachtige leasebak, komt dat droomhuis ook nog even voorbij. Het gesprek met de hypotheekadviseur loopt voorspoedig totdat hij ziet dat de BKR-registratie van jouw leaseauto de leencapaciteit drukt.
 2. Gezinsuitbreiding: 2 jaar geleden was deze auto echt groot genoeg, maar een kinderwagen past nu echt niet in deze auto.
 3. Private leaseauto is overbodig geworden: je werkgever biedt je een leasebak van de zaak aan of je hebt net een nieuwe auto in de loterij gewonnen. Wat de reden ook mag zijn, het kan voorkomen dat jouw leaseauto overbodig geworden is.
 4. Afkopen kan veel geld kosten: Afhankelijk van waar jij je leasecontract hebt afgesloten kan het afkopen van een leasecontract behoorlijk wat geld kosten. Mocht jouw leasemaatschappij je toestemming geven om jouw leasecontract door iemand anders te laten overnemen, dan betaal je vaak tussen de €150,- en €750,- aan administratiekosten. Kortom, een goedkoop alternatief om van je leasecontract af te komen.

In al deze situaties kan het interessant zijn om jouw leasecontract te laten overnemen.

Waarom een leasecontract overnemen?

leasecontract overnemenEen leasecontract overnemen kan om diverse redenen interessant zijn. We zetten de belangrijkste even voor jou op een rij:

 1. Meestal kan je binnen 14 dagen al gebruik maken van de auto. Ga je een nieuwe auto bestellen, dan heb je meestal met levertijden te maken.
 2. Voordelig leasen! Jij betaalt hetzelfde leasetarief voor een kortere leaseperiode.
 3. Flexibel leasen! Een ideale manier om het private lease product eens voor een relatief korte periode te testen. Zo kom je er gauw achter of het private leasen en de bijbehorende leasemaatschappij bij jou passen.

Wil jij een leasecontract overnemen, kijk dan ook alvast met een schuin oog naar het onderstaande stappenplan.

Een leasecontract laten overnemen: Hoe gaat dat in zijn werk?

Zoals gezegd zal de leasemaatschappij eerst toestemming moeten geven om de leaseauto te kunnen laten overnemen. Om je een beetje op weg te helpen, geven we je hierbij graag alvast een stappenplan mee.

Stap 1: Vraag de leasemaatschappij of jij jouw private leasecontract ter overname mag aanbieden en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn (akkoord, ga naar stap 2);

Stap 2: Zoek een nieuwe contractant voor jouw leaseauto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een familielid of plaats ergens een advertentie.

Stap 3: De nieuwe contractant dient zijn / haar documenten in voor de private lease overname.

Stap 4: Is de financiële toetsing akkoord, dan zal de leasemaatschappij het contract opsturen naar de nieuwe contractant. Let op: de leasemaatschappij is niet verantwoordelijk voor het aanleveren van een geschikte overname kandidaat. Wees je er dus van bewust, dat het vinden van de juiste contractant dus van essentieel belang is.

Stap 5: Zodra het contract ondertekend is, kan je samen met de leasemaatschappij en de nieuwe contractant een afspraak inplannen voor de eindinspectie, het inleveren en afleveren van de auto.

Stap 6: Betaal de factuur van de administratiekosten. Het advies is om dit zo spoedig mogelijk te doen. Hierdoor voorkom je namelijk dat je afspraak op het laatste moment niet door kan gaan en de andere partij mogelijk niet meer geïnteresseerd is in jouw auto.

Stap 7: Het inleveren van de auto door jou en het afleveren van de auto aan de nieuwe contractant, zal normaliter plaatsvinden bij de leasemaatschappij. Een goede afstemming tussen de drie partijen is daarom erg belangrijk.

Stap 8: Eventuele schades of teveel gereden kilometers zullen door de leasemaatschappij, middels een een eindafrekening, met jou worden verrekend.

Stap 9: Jouw leasecontract is beëindigd, de BKR-registratie zal verwijderd worden en er rijdt als het goed is een andere tevreden klant in jouw “oude auto”

Wil jij je private leasecontract over te nemen of wil je misschien zelf een leasecontract overnemen, vraag dan hier naar de mogelijkheden.

leasecontract auto overnemenVoordelen private lease via Leasebak.nl

 1. Extra consumentenbescherming bij grote veranderingen in uw privé situatie
 2. Jouw private leaseauto wordt gratis thuisbezorgd
 3. Maximaal eigen risico van €300,-
 4. Geen borg van toepassing (mits de financiële acceptatie dat toelaat)
 5. Schadevrijverklaring aan het einde van jouw leasecontract

Bekijk hier ons volledige private lease aanbod!

Zoek jouw ideale leasebak!

Stap 3: Welke leasevorm?


Anderen bekeken ook de volgende artikelen

Hoe kunnen we je helpen?