Gepubliceerd op 5 maart 2020 in de categorie

Private lease contract kosteloos opzeggenAls lease intermediair vinden wij het erg belangrijk dat onze klanten bij bepaalde onvoorziene gebeurtenissen extra beschermd worden.
Normaliter zult u bij het voortijdig beëindigen van een private lease contract, een zogeheten “opzeggingsvergoeding” moeten betalen.

Om de consument te beschermen heeft het “Keurmerk Private Lease” een gelimiteerde opzeggingsvergoeding van 50% van de resterende leasetermijnen bepaald.
De aangesloten leasemaatschappijen mogen hierin echter positief afwijken.
Als u een private leasecontract afsluit via Leasebak.nl dan is deze opzeggingsvergoeding zelfs gelimiteerd op 35% van de resterende leasetermijnen.

Maar we kijken voor u ook verder!

Mocht een van de onderstaande situaties voor u van toepassing zijn, dan kunt u het private lease contract kosteloos opzeggen.

  • Overlijden van een van de op de lease overeenkomst vermelde contractanten
  • Echtscheiding / ontbinding van geregistreerd partnerschap
  • Arbeidsongeschiktheid
  • Rij ontzegging, medische reden
  • Onvrijwillig ontslag
  • Emigratie

De leasemaatschappij vermeldt in haar voorwaarden het proces van de beëindigingsregeling, welke bewijsstukken er nodig zijn om gebruik te maken van de genoemde regeling en welke uitsluitingen/voorwaarden er op deze regeling mogelijkerwijs van toepassing zijn.

Bij bewijsstukken kunt u denken aan zaken als: een doktersverklaring, een scheidingsconvenant, bewijs van uitschrijving uit uw gemeente etc.

Bij mogelijke extra voorwaarden kunt u denken aan bijvoorbeeld: een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Zoek jouw ideale leasebak!

Stap 3: Welke leasevorm?


Anderen bekeken ook de volgende artikelen

Hoe kunnen we je helpen?