Private lease vergelijken

Meest gekozen leaseauto’s


Er zijn tegenwoordig heel wat aanbieders van private lease auto’s op de markt. Dit maakt het uitzoeken van de beste keuze voor jou er niet eenvoudiger op. Wij helpen je graag ontdekken welke auto het beste bij jou past door private lease vergelijken.

Wat is private lease

Private lease houdt in dat je als particulier een nieuwe auto rijdt, tegen een vast maandbedrag. Deze auto is niet van jou en wordt dit, wanneer het leasecontract afloopt, ook niet. Alle kosten zijn in het maandbedrag inbegrepen. Denk hierbij aan: onderhoud, verzekering, wegenbelasting, reparaties, afschrijving en pechhulp. De leasetijd kan je zelf bepalen. Deze varieert tussen van 12 tot 60 maanden. Vaak geldt, hoe langer je de auto least, hoe goedkoper het maandbedrag wordt. Met private lease hoef je geen fiscale bijtelling te betalen.

Private lease vergelijken

Een auto leasen doe je niet zomaar. Eerst wil je goed onderzoeken welke auto er bij jou past en wat de voorwaarden zijn die een leasemaatschappij aan het contract verbindt. Om het kiezen van de gewenste auto een stukje eenvoudiger te maken, geven wij je graag wat informatie. Ben je ook benieuwd naar hoe het leasen van een auto goedkoper kan zijn dan het kopen van een (occasion) auto? En wil je antwoord op de vraag met welke 7 zaken je rekening moet houden als je auto’s met elkaar vergelijkt? Lees dan snel verder.

Private lease, occasion of nieuwe auto kopen

In veel gevallen kun je goedkoper uit zijn wanneer je een auto least dan wanneer je de auto koopt. Dit is helemaal het geval wanneer je geld zou moeten lenen om een auto te kunnen kopen. Is dit een verkooptruc of is private lease echt goedkoper? Private lease blijkt in veel gevallen echt goedkoper te zijn. Wij leggen je uit hoe dit kan.

De aanschafprijs

Als leasemaatschappij koop je in één keer meerdere auto’s tegelijk in. Dit zorgt ervoor dat een leasemaatschappij schaalvoordeel krijgt. Iets wat je als particulier nooit kunt krijgen.

De verzekering

Ook bij de verzekeraar krijgt de leasemaatschappij korting wanneer zij veel auto’s tegelijk verzekeren. Sommige leasemaatschappijen hebben zelfs een eigen verzekeringstak. Dit betekent een enorme besparing op de verzekeringskosten per auto.

Het onderhoud van de auto

De leasemaatschappij kiest een aantal onderhoudspartijen door heel Nederland waar zij zaken mee doen. Omdat daar een groot aantal klanten heen gestuurd wordt, levert dit opnieuw scherpe tarieven op voor de leasemaatschappij.

Een reparatie

Ook voor reparaties weten leasemaatschappijen bij welke garages ze terecht kunnen om tegen een mooie prijs de auto te laten repareren. Het verkrijgen van kortingen is opnieuw het voordeel van een grote klant zijn.

De motorrijtuigenbelasting

Wanneer we kijken naar waar de leasemaatschappijen gevestigd zijn, zien we dat dit bijna in elk geval in Noord-Holland is. Laat daar nu net de motorrijtuigenbelasting het laagst zijn in Nederland. Tenzij je zelf in Noord-Holland woont, gaat het je als particulier niet lukken om tegen dat tarief belasting te betalen.
private lease vergelijken

De verkoopwaarde

Wanneer je leasecontract eindigt, lever je je auto weer in. Deze auto wordt in veel gevallen verkocht. Voor een leasemaatschappij is dit veel gemakkelijker dan voor jou als particulier. Zij kunnen ervoor kiezen om de auto door te verkopen aan een handelaar of verkopen hem zelf in een eigen occasion showroom. Omdat dit veel meer vertrouwd overkomt, krijgen zij er vaak een hogere prijs voor dan dat jij ervoor zou krijgen als je jouw auto zelf probeert te verkopen.

Winst voor leasemaatschappij

Zoals je ziet valt er voor een leasemaatschappij op veel punten winst te behalen ten opzichte van een particulier. Om die reden kunnen zij (naast dat ze er zelf wat aan verdienen) de kortingen doorberekenen in de lease prijzen. En op die manier wordt een auto leasen voordeliger dan een nieuwe of occasion auto kopen.

Leaseprijzen in beeld

In het onderstaande voorbeeld vergelijken we de kosten voor een nieuwe auto, occasion of private lease. Zoals je kunt zien, ben je met private lease het voordeligst uit. Tel daarbij op dat je je nergens druk om hoeft te maken zolang je least. Gaat er een onderdeel kapot aan de auto? Geen paniek de factuur van de garage is niet voor jou, onderhoud zit namelijk inbegrepen in het maandbedrag.

Private lease auto’s en lease prijzen vergelijken

Ben je ervan overtuigd dat een auto leasen in jouw geval voordeliger of gemakkelijker is dan een nieuwe auto te kopen, dan moet er natuurlijk nog wel een passend model gevonden worden. Dit doe je door leaseauto’s en lease-maatschappijen met elkaar te vergelijken.

Vergelijk een auto niet enkel op de prijs. Wanneer je een auto voor een lage prijs aangeboden ziet worden, hoeft dat niet te betekenen dat je aan het einde van dat contract ook het voordeligst uit bent. De prijs wordt namelijk opgebouwd uit verschillende onderdelen. Het is goed om die onderdelen te kennen en je daar bewust van te zijn wanneer je de auto’s op prijs met elkaar vergelijkt. We bespreken waar je bij het vergelijken allemaal op moet letten.

Model auto

Kijk altijd goed of het om een ‘kale’ auto gaat, bijvoorbeeld zonder airco of radio, of om een auto met wat meer luxe. Dit is natuurlijk van invloed op de prijs.

prijsopbouw

Kosten die altijd bij het leasen van een auto inbegrepen zijn:

 • reparatie en onderhoud
 • wegenbelasting
 • autoverzekering
 • afschrijving en rente
 • schadeherstel

In sommige gevallen is daar nog wat aan toegevoegd, wat ervoor kan zorgen dat de leaseprijs hoger uitkomt. Bij ander leasemaatschappijen kan je deze aanvinken tegen een meerprijs.

 • schade/ongevallen inzittendenverzekering
 • rechtsbijstandsverzekering
 • pechhulp in binnen- en buitenland
 • vervangend vervoer

Looptijd van het contract

In de meeste gevallen is het zo dat de prijs afneemt per maand, naarmate je voor langere periode least. Zo is een lease contract van 60 maanden een stuk voordeliger per maand, dan een leasecontract voor 12 maanden. Daaraan gekoppeld wordt de kilometer metrage, de hoeveelheid kilometers die jij denkt te rijden in een jaar. Deze wordt standaard vaak op 10.000 km per jaar gezet. Maar soms kan het voorkomen dat een leasemaatschappij deze op 5.000 km of juist op 15.000 kilometer per jaar zet. Dit verklaard het verschil in prijs.

Voortijdig beëindigen van het contract

Het leasecontract voortijdig beëindigen kan, maar dan zullen er wel kosten in rekening worden gebracht. Nu kan het voorkomen dat jouw persoonlijke omstandigheden ineens veranderen en je de leaseauto niet meer kunt betalen. Verdiep je vooraf in de voorwaarden die een leasemaatschappij stelt aan het voortijdig beëindigen van je leasecontract, ook onder dergelijke omstandigheden.

Schade- en inleverprotocol

Kan een leasemaatschappij de schade niet verhalen op een derde partij, dan zullen ze beroep doen op je eigen risico. De hoogte van dit eigen risico verschilt per leasemaatschappij en kan oplopen tot € 500,-. Het is belangrijk om dit voordat je een contract afsluit te checken. Let er ook op welke schades je volgens het leasecontract mag maken tijdens de leaseperiode en welke je wel zal moeten betalen.

Verrekening van de kilometers

Het is per leasemaatschappij verschillend hoe er omgegaan wordt met het meer of minder kilometers rijden dan de afgesproken kilometer metrage. Betaal je per extra gereden kilometer, en hoeveel betaal je dan? En krijg je geld terug wanneer je minder kilometers hebt gereden dan je dacht te gaan rijden?

Borg

Het betalen van borg hoeft niet bij iedere leasemaatschappij. Er wordt namelijk in de meeste gevallen eerst een kredietcheck gedaan, om te kijken of je het leasebedrag ook zal kunnen betalen. Hierdoor verkrijgt de leasemaatschappij zekerheid en hebben zij de borg in principe niet meer nodig.

Hoe werkt de leasebak-vergelijker?

Er is een ontzettend groot aanbod van lease auto’s. Om het kiezen van de lease auto die het beste bij jou past gemakkelijk te maken, hebben we de Leasebak-vergelijker ontwikkelt.

In 3 stappen laat je ons weten wat jouw eisen zijn. Vervolgens tonen wij de zoekresultaten die aan jouw wensen voldoen.

Stap1: Privé of zakelijk leasen?

Geef aan of je de auto privé wil leasen of via de zaak. Kies hierbij uit:

 • Private leasen
 • Zakelijk leasen

Stap 2: Wat voor auto zoek je?

Geef aan van welk formaat je een auto zoekt. Kies uit:

 • Klein
 • Middel
 • Groot
 • Premium
 • Occasion

Stap 3: Wat is je prijsklasse?

Laat ons weten voor welk bedrag per maand je een auto wil leasen. Hierbij kan je kiezen uit:

 • Tot € 300,-
 • € 300,- tot € 600,-
 • € 600,- en meer
Hoe kunnen we je helpen?