De beste private lease deals van dit moment


Lage maandprijs, alleen nog brandstof betalen!

Private lease

Wanneer je een auto koopt, heb je te maken met een verzekering, onderhoud en afschrijving van de auto. Heb je enig idee hoeveel dit iedere maand kost? Meer dan 85% van de Nederlanders schat het bedrag te laag in.

Weleens aan private lease gedacht? Kies je voor private lease, dan betaal je een vast bedrag per maand. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Altijd al een mooie auto willen rijden, maar zit je niet te wachten op de hoge aanschafkosten en het risico dat je te maken krijgt met hoge onderhoudskosten? Dan is wellicht een auto private leasen wat voor jou.

Wat is private lease

Private lease is op dit moment de bekendste vorm als het om particulier huren van een auto gaat. Kies je private lease dan ben je geen eigenaar van de auto, maar huur je deze voor minimaal 12 tot maximaal 60 maanden. Iedere maand betaal je een vast bedrag aan de leasemaatschappij. In dit bedrag zit alles inbegrepen: kosten voor afschrijving, een allrisk verzekering, motorrijtuigenbelasting, eventuele reparaties en onderhoud. Het enige wat jij nog zelf betaald is de brandstof.

Van tevoren spreek je af hoeveel kilometers je ongeveer per jaar denkt te gaan rijden met de auto. Meestal beginnen de kilometerbundels bij 10.000 kilometer per jaar. Rij je toch meer dan wat je had afgesproken, dan betaal je extra per gereden kilometer. En wanneer je minder hebt gereden dan je had afgesproken, kan je een bedrag per te veel betaalde kilometer terugkrijgen. Er is bij particuliere private lease geen fiscale bijtelling, dat is alleen het geval wanneer je een auto van de zaak least.

Financiële controle

Voordat je een auto particulier kunt leasen, wordt er eerst een financiële controle uitgevoerd door de leasemaatschappij. Er wordt gekeken of je het leasebedrag kunt betalen. Om dit te kunnen beoordelen vragen zij om een aantal documenten. Zo vragen ze onder andere om een loonstrook, een overzicht van de woonlasten en kopie van rijbewijs of identiteitsbewijs. Wanneer deze controle akkoord is, kan je het leasecontract afsluiten. Dankzij de privacy wetgeving ben je ervan verzekerd dat je gegevens veilig zijn en niet voor andere doeleinden zullen worden gebruikt.

Private lease en BKR registratie

Wanneer je besluit een auto te leasen wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Zij registreren 65% van het totaal bedrag. Het BKR wil graag voorkomen dat consumenten leningen aangaan die zij vervolgens niet kunnen terugbetalen, waardoor zij een (hogere) schuld opbouwen. Om die reden wordt er in Nederland een registratie gedaan wanneer je een ‘lening’ aangaat. Betaal je iedere maand op tijd, dan is er niets aan de hand en blijft dit een positieve BKR registratie. Lukt het je echter herhaaldelijk niet om op tijd te betalen, dan wordt na enkele waarschuwingen de BKR registratie omgezet in een negatieve BKR registratie. Op deze manier kan de BKR registratie van een private lease auto gevolgen hebben voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Het heeft geen invloed op je lopende hypotheek.

Meest gekozen private leaseauto's

Hoe kunnen we je helpen?