Shortlease

Steeds meer mensen gaan gebruik maken van private lease. Nu is het vaak zo dat een auto pas beschikbaar is vanaf een jaar looptijd. Maar ga je binnenkort verhuizen, of krijg je een andere baan, dan vind je dit misschien te lang. Private shortlease kan dan een ideale uitkomst zijn. Ook kiezen mensen voor private shortlease wanneer ze een auto eerst willen uitproberen, voordat ze er langere tijd aan vast zitten.

shortlease

Wat is shortlease?

We noemen het private shortlease wanneer het een looptijd bedraagt tussen de 1 en 12 maanden. Houd er wel rekening mee dat veel leasemaatschappijen private shortlease vaak aanbieden met een looptijd vanaf 3 maanden.

Voor- en nadelen van shortlease

Wat zijn nu de voor- en nadelen van short privé lease? We zetten ze voor je op een rijtje.

Voordelen:

  • Het geeft een grote flexibiliteit. Kies je voor private shortlease dan mag je vaak per maand of soms zelf per dag je contract opzeggen. Dat is heel wat anders dan jaren aan een contract vastzitten.
  • Het biedt de ideale mogelijkheid om een bepaald model auto uit te proberen. Na een maand rijden heb jij een goed beeld van de auto.
  • Je betaald een vast bedrag per maand, waarin alles inbegrepen zit.

Nadelen:

  • Het is duurder om voor een kortere periode te leasen dan voor een langere periode. Ben je van plan om de short lease te verlengen wanneer de auto goed bevalt? Informeer dan van te voren goed naar de voorwaarden. Het is namelijk wel zo prettig om na het verlengen te gaan leasen tegen een lager bedrag.
Hoe kunnen we je helpen?