Hoe worden mijn schadevrije jaren bijgehouden?

Zodra u contract afloopt ontvangt u van de leasemaatschappij een leaseverklaring of een schadevrijverklaring. In deze verklaring wordt o.a. het aantal schadeclaims vermeldt. Bij aanschaf van een nieuwe auto kunt u deze verklaring aan uw verzekeringsmaatschappij overleggen.

Wordt mijn private lease auto geregistreerd bij het BKR?

Ja, een private lease auto met een contractsduur van 12 maanden of langer, wordt geregistreerd bij het BKR.

Wanneer worden de leasetermijnen geïncasseerd?

Dit is per leasemaatschappij verschillend. Het voor u van toepassing zijnde incassomoment kunt u terugvinden op uw leasecontract of de aanvullende voorwaarden van uw leasemaatschappij.

Hoe is mijn auto verzekerd?

Uw auto is altijd all-risk verzekerd. Een van de voordelen van een private lease auto via Leasebak.nl: bij een eventuele schade betaalt u nooit meer dan het eigen risico van €300,- per schadegeval.

Wanneer heb ik recht op vervangend vervoer?

In geval van een reparatie van een schade of een stranding heeft u na 72 uur recht op vervangend vervoer. Heeft u pech of een schade neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de leasemaatschappij.

Wat gebeurt er als ik meer kilometers heb gereden?

Na elke 12 maanden zal de leasemaatschappij u verzoeken uw kilometerstand door te geven. Eventueel teveel gereden kilometers zullen namelijk altijd jaarlijks met u verrekend worden. v.b. u contract van 60 maanden, een kilometerpakket van 10.000 kilometer per jaar en een meerkilometerprijs van €0,07 in uw contract staan. Na 12 maanden heeft u 12.000 kilometer gereden. U ontvangt dan na 12 maanden een factuur van 2.000 x €0,07 = €140,- Mocht u na 60 maanden echter binnen de vooraf overeengekomen 50.000 blijven, dan zal de genoemde factuur gecrediteerd worden. Let op: de meeste leasemaatschappijen de mogelijkheid bieden, om tussentijds eenmalig uw kilometerpakket aan te passen, zodat u niet jaarlijks geconfronteerd wordt met onnodig hoge kilometerfacturen.

Wat gebeurt er aan het einde van mijn private lease contract?

Bij inname van de auto wordt deze op schades gecheckt. Eventuele schades of meerkilometers zullen vervolgens separaat met u worden verrekend.

Kan ik mijn contract tussentijds overzetten naar een familielid of vriend(in)?

Ja, een aantal van de aangesloten leasemaatschappijen bieden u de mogelijkheid om het contract tussentijds over te zetten naar een familielid of vriend(in). De mogelijkheden en eventuele kosten daarvan kunt u terugvinden in de algemene- of aanvullende voorwaarden van de leasemaatschappij.
Hoe kunnen we je helpen?