Waar kan ik de algemene voorwaarden m.b.t. mijn leasecontract vinden?

De algemene-, aanvullende- en verzekeringsvoorwaarden worden altijd meegestuurd met u contract. Deze kunt u ook terugvinden op de website van uw leasemaatschappij. Mocht u ze niet kunnen vinden, neemt u dan gerust contact met ons op.

Wat zijn de kosten van meer/minder kilometers?

De kosten/opbrengsten van meer- en/of minder kilometers zijn afhankelijk van het door u gekozen model en de bijbehorende uitvoering en staat om die reden dan ook vermeldt op uw contract.

Wanneer heb ik recht op vervangend vervoer?

Wanneer u recht heeft (na hoeveel uur) op vervangend vervoer , staat vermeldt op uw contract (uiterlijk na 72 uur).

Ik ben mijn brandstofpas kwijt, wat moet ik nu doen?

Indien u uw tankpas kwijt bent geraakt of in het geval dat deze gestolen is, belt u dan z.s.m. met uw leasemaatschappij. Op deze manier kan de pas snel geblokkeerd worden.

Kan ik een duurdere auto lease dan dat mijn leasebudget toelaat?

Afhankelijk van de afspraken met uw werkgever is dit wel of niet mogelijk. Vaak gaat dit samen met een zogeheten eigen bijdrage.

Is het mogelijk om de leaseauto aan het einde van het contract te kopen?

Mocht u de auto aan het einde van het contract (of bij een tussentijdse beëindiging) willen overnemen, geef u dit dan tijdig bij uw leasemaatschappij aan. Zij zullen de mogelijkheden verder met u bespreken.

Hoeveel bijtelling moet ik betalen?

Het bijtellingsbedrag is afhankelijk van het bijtellingspercentage i.c.m. de auto die u rijdt. Omdat dit een overheidsmaatregel betreft en deze jaarlijks wijzigt, verwijzen wij u graag door naar de website van de belastingdienst.

Betaal je bij het leasen van een occasion minder bijtelling?

Nee, ondanks de lagere aanschafprijs van een occasion betaal je niet minder bijtelling. Dit omdat de bijtelling altijd wordt berekend over de nieuwwaarde (fiscale waarde) van de auto.

Wat zijn de bijtellingspercentages van 2020?

Omdat dit een overheidsmaatregel betreft en deze jaarlijks wijzigt, verwijzen wij u graag door naar de website van de belastingdienst. Benieuwd welke regeling er voor u van toepassing is? Neem gerust contact met ons op via info[at]leasebak[dot]nl of vraag het rechtstreeks aan uw leasemaatschappij.

Wie mogen er in mijn leaseauto rijden?

Dit is afhankelijk van de overeenkomst tussen uw werkgever en de leasemaatschappij en daar bovenop afhankelijk van de afspraak tussen uw werkgever en u. Over het algemeen mogen gezinsleden altijd in uw auto rijden. Echter, de meeste leasemaatschappijen hebben hun voorwaarden dusdanig breed omschreven, dat iedereen met een geldig rijbewijs in uw auto mag rijden. Dat klinkt uiteraard erg positief, maar houdt u hierbij wel rekening met de eventuele afspraken met uw werkgever. Benieuwd welke regeling er voor u van toepassing is? Neem gerust contact met ons op via info[at]leasebak[dot]nl of vraag het rechtstreeks aan uw leasemaatschappij.

Mag ik met mijn leaseauto ook naar bestemmingen buiten Europa rijden?

Ja, mits u daar toestemming voor heeft gekregen van de leasemaatschappij. Deze goedkeuring kunt u aanvragen bij uw leasemaatschappij. Wij adviseren u dit tijdig te doen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Hoe kunnen we je helpen?