Kan mijn lease auto een caravan trekken?

Ervan uitgaande dat de auto voorzien is van een trekhaak, spelen de volgende aspecten hierbij een belangrijke rol:
  • Het trekgewicht van de auto
  • Het ledig gewicht van de caravan

Hoe worden mijn schadevrije jaren bijgehouden?

Zodra u contract afloopt ontvangt u van de leasemaatschappij een leaseverklaring of een schadevrijverklaring. In deze verklaring wordt o.a. het aantal schadeclaims vermeldt. Bij aanschaf van een nieuwe auto kunt u deze verklaring aan uw verzekeringsmaatschappij overleggen.

Kan ik een occasion leasen?

Ja, op Leasebak.nl bieden wij dagelijks diverse occasions aan. Deze kunnen meestal zowel zakelijk als privé worden geleased.

Hoe is het eventuele vervangen van mijn banden geregeld?

De eventuele vervanging van banden wordt eenvoudig geregeld. De garage beoordeelt of u banden toe zijn aan vervanging. Is dat het geval, dan wordt er digitaal een verzoek tot vervanging ingediend bij uw leasemaatschappij. Deze wordt per omgaande beoordeelt en zo kan uw plaatselijke garage direct overgaan tot vervanging van de banden.

Wordt mijn private lease auto geregistreerd bij het BKR?

Ja, een private lease auto met een contractsduur van 12 maanden of langer, wordt geregistreerd bij het BKR.

Wat moet ik doen als ik schade heb aan mijn auto?

Mocht er onverhoopt een schade optreden aan de auto, dan verzoeken wij u in ieder geval contact op te nemen met de leasemaatschappij. Zij zullen zo spoedig mogelijk naar een oplossing zoeken voor u.

Kan ik mijn auto thuis laten afleveren?

Ja, een van de voordelen van een auto rijden via Leasebak, is het feit dat wij samen met de leasemaatschappij er altijd voor zorgen dat de auto thuis bij u wordt afgeleverd. Het is wel belangrijk dat u (de bestuurder) van de auto zelf aanwezig is op het moment van afleveren. De chauffeur mag namelijk in geen geval de sleutels bij u in de brievenbus doen. Mocht u de auto liever willen ophalen in een van de aangesloten showrooms of afhaallocaties, dan vernemen wij dit graag.

Wanneer worden de leasetermijnen geïncasseerd?

Dit is per leasemaatschappij verschillend. Het voor u van toepassing zijnde incassomoment kunt u terugvinden op uw leasecontract of de aanvullende voorwaarden van uw leasemaatschappij.

Hoe is mijn auto verzekerd?

Uw auto is altijd all-risk verzekerd. Een van de voordelen van een private lease auto via Leasebak.nl: bij een eventuele schade betaalt u nooit meer dan het eigen risico van €300,- per schadegeval.

Wanneer heb ik recht op vervangend vervoer?

In geval van een reparatie van een schade of een stranding heeft u na 72 uur recht op vervangend vervoer. Heeft u pech of een schade neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de leasemaatschappij.

Kan ik mijn leasetarief verlagen?

Ja, een aantal leasemaatschappijen bieden de mogelijkheid, om vooraf, middels een vooruitbetaling, het maandelijkse leasetarief te verlagen. Indien dit voor uw specifieke auto/aanbieding van toepassing is, dan kunt deze mogelijkheid terugvinden in het aanvraagformulier. Belangrijke voorwaarde bij vooruitbetalingen: u mag maximaal 50% van de totale som van de leasetermijnen vooruitbetalen.

Wat gebeurt er als ik meer kilometers heb gereden?

Na elke 12 maanden zal de leasemaatschappij u verzoeken uw kilometerstand door te geven. Eventueel teveel gereden kilometers zullen namelijk altijd jaarlijks met u verrekend worden. v.b. u contract van 60 maanden, een kilometerpakket van 10.000 kilometer per jaar en een meerkilometerprijs van €0,07 in uw contract staan. Na 12 maanden heeft u 12.000 kilometer gereden. U ontvangt dan na 12 maanden een factuur van 2.000 x €0,07 = €140,- Mocht u na 60 maanden echter binnen de vooraf overeengekomen 50.000 blijven, dan zal de genoemde factuur gecrediteerd worden. Let op: de meeste leasemaatschappijen de mogelijkheid bieden, om tussentijds eenmalig uw kilometerpakket aan te passen, zodat u niet jaarlijks geconfronteerd wordt met onnodig hoge kilometerfacturen.

Kan ik een proefrit maken in mijn toekomstige leasebak?

Ja, mocht u graag een proefrit willen maken, dan is dat uiteraard mogelijk. U kunt dit aangeven in het opmerkingenveld van uw private lease aanvraag of d.m.v. het sturen van een email naar klantenservice@leasebak.nl

Kan ik mijn auto ook ophalen?

Ja, dat kan. Wij kunnen de auto uiteraard ook kosteloos bij u thuis afleveren. Mocht u desondanks de auto graag op willen halen, dan kan dat bij de leasemaatschappij of bij een van zijn aangesloten dealers.

Valt mijn private lease contract onder het Keurmerk Private Lease?

Ja, alle aanbieders op Leasebak.nl zijn in het bezit van het Keurmerk Private Lease en daarmee valt uw private lease contract ook onder het Keurmerk Private Lease.

Hoe werkt het inleveren van de auto?

Aan het einde van uw private lease contract, levert u de auto in bij de leasemaatschappij. De kilometerstand van de auto zal dan worden opgenomen en de auto zal gecheckt worden op (niet gemelde) schades. Eventuele meerkilometers en/of schades zullen vervolgens met u verrekend worden. Uw kunt het volledige innameprotocol inzien op de website van de leasemaatschappij. Het innameprotocol wordt normaliter ook meegestuurd bij het contract.

Moet ik borg betalen?

Nee, in principe vragen de aanbieders op onze website geen borg voor het aangaan van een private leasecontract. Het kan voorkomen dat de leasemaatschappij daar wel om vraagt, zodat u in ieder geval alsnog uw gewenste auto kunt rijden.

Wat is er standaard opgenomen in mijn leasecontract?

De volgende onderdelen maken standaard deel uit van uw private leasecontract:
  • Reparatie, onderhoud en vervanging van banden
  • Verzekering (WA Casco)
  • Wegenbelasting
  • 24/7 pechhulp in binnen- en buitenland
  • Vervangend vervoer Nederland na 72 uur.

Wat houdt het acceptatieproces in?

Zodra u uw perfecte Leasebak heeft aangevraagd, zult per mail een bevestiging van ons ontvangen. Vervolgens zal de leasemaatschappij binnen 24 uur contact met u opnemen. Zij zullen de aanvraag met u doorlopen en u om de benodigde stukken voor het acceptatieproces vragen. Hierbij kunt u onder andere denken aan loonstroken, woonlasten etc. Na een toetsing en BKR check zullen zij de uitslag van de toetsing met u communiceren. Bij een positieve uitkomst zal er een leasecontract worden opgesteld en na ondertekening daarvan kan uw auto dan bestelt worden!

Is er een leeftijdsgrens om een private lease auto te kunnen leasen?

Nee, in de basis mag iedereen die in het bezit is van een geldig rijbewijs een private lease contract aangaan.

Welke documenten zijn er nodig voor het acceptatieproces van mijn private lease aanvraag?

De leasemaatschappij zal u (en indien van toepassing uw partner) tenminste om de volgende documenten vragen:
  • Een actuele loonstrook / een jaarrekening of een pensioen jaaroverzicht
  • Een bewijs van de woonlasten
  • Een kopie van uw rijbewijs

Ik heb geen vast contract, kan ik een private lease contract afsluiten?

Ja, ook zonder vast contract is het vaak mogelijk om een private lease contract af te sluiten. De leasemaatschappij kan dan wel vragen om een medecontractant/garantsteller of om een borg.

Wat gebeurt er aan het einde van mijn private lease contract?

Bij inname van de auto wordt deze op schades gecheckt. Eventuele schades of meerkilometers zullen vervolgens separaat met u worden verrekend.

Ik heb een klacht, waar kan ik die doorgeven?

Mocht u een klacht hebben, dan kunt u deze aan ons doorgeven via klantenservice@leasebak.nl

Kan ik een tweedehands auto private leasen?

Ja, dat kan zeker! Wij proberen een gevarieerd aanbod aan occasions samen te stellen, voor ons occasion lease product. Een van de grote voordelen: deze auto’s staan vaak snel gereed.

Wat kost private leasen?

Afhankelijk van het door u gekozen merk, de looptijd en kilometrage keuzes en de gekozen uitvoering en opties van uw auto, variëren onze private lease tarieven tussen de €180,- en €900,-

Is het private lease tarief inclusief brandstof?

Nee, uw private lease tarief is exclusief brandstof. Gelukkig zijn verder alle belangrijke onderdelen verwerkt in uw contract.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Ja, zodra de leasemaatschappij het ondertekende contract heeft ontvangen, gaat een wettelijke 14 dagen bedenktijd in. Binnen deze termijn kunt u de auto kosteloos annuleren. Wij verzoeken u in dat geval de annulering zo spoedig mogelijk kenbaar te maken bij de door u gekozen leasemaatschappij. Ook na de 14 dagen bedenktijd kunt u uw bestelling annuleren. In dat geval zullen daar vrijwel altijd kosten aan verbonden zijn. De hoogte van deze zogenaamde opzeggingsvergoeding kunt u terugvinden in de voorwaarden van de leasemaatschappij behorend bij uw private lease contract.

Kan ik mijn contract tussentijds overzetten naar een familielid of vriend(in)?

Ja, een aantal van de aangesloten leasemaatschappijen bieden u de mogelijkheid om het contract tussentijds over te zetten naar een familielid of vriend(in). De mogelijkheden en eventuele kosten daarvan kunt u terugvinden in de algemene- of aanvullende voorwaarden van de leasemaatschappij.
Hoe kunnen we je helpen?